20 Eylül 2016 Salı

Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeleri ve Yapılışı (RESİMLİ)

Sebzeli Bulgur Pilavı



Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı (sizler tereyağı da kullanabilirsiniz),
  • 1 adet orta boy patates,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2,5 su bardağı sıcak su.

Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı

İnce ince doğradığımız soğanı ve biberleri tencereye alalım.
Üzerine sıvı yağı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
Sonra ince ince küp şeklinde doğradığımız patatesi ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
Orta ateşte patatesler hafif yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim.
Daha sonra salçayı ilave edip karıştıralım.
İnce ince doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim. (domatesleri ezmeden pişirelim.
Son olarak yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru, tuzu, pul biberi ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocaktan alıp tencerenin kapağını açıp üzerini kaplayacak şekilde havlu kağıt serip tencerenin kapağını tekrar kapatalım.
Bu şekilde Sebzeli Bulgur Pilavımızı 15-20 dakika demlendirip servis yapın.
Tarifimiz 5-6 kişiliktir.
Kullanılan sıcak su miktarı bulgurun cinsine ve kalitesine göre değişiklik gösterebilir.



Disqus Yorumları