Un Kurabiyesi
Malzemeler
- 250 gramtereyağı
- 1 su bardağıpudra şekeri
- 3,5 su bardağıun
Püf Noktası
Oda sıcaklığında tereyağı kullanmaya özen gösterin.Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün.-
Pişirme Önerisi
Çırpılmış yumurta akına batırdığınız kurabiyelerin üzerini ceviz kırıklarına bulayıp tepsiye dizebilir, bu şekilde cevizli kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.-
Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.
- Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.
- Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.
- Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.