Çay faslına geçmiş olanlar bi profiterol olsa yermiydiniz, bence hayır diyen olmaz çikolata krizi tutmadan hemen yemeye başlayın
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı şeker
- 100 ml krema
- 100 gram bitter
Hazırlanışı:
- Öncelikle sütü kaynatıyoruz ve tereyağını içine atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar tahta bir kaşıkla iyice pişiriyoruz.
- Ocaktan alıyoruz ve mikserle bir kaç dakika çırpıyoruz ki buharı çıksın.
- Sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Biri güzelce karışmadan diğerini kırmamaya özen gösterelim bu detaya dikkat edelim lütfen.
- Hamuru içine yuvarlak uç koyduğumuz sıkma torbasına koyalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek seferde ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturarak sıkalım.
- 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim bu sırada kremayı hazırlayabiliriz.
- Vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp pişirelim.
- Kaynamaya çıkınca vanilyayı ekleyip altını kapatalım sivri bir uç taktığımız sıkma torbasına hazırladığımız kremayı doldurun.
- Pişmiş bezelerimizin alt kısmın delerek kremayı bezelerimizin içine sıkın.
- Hamurları arzu ettiğiniz servis elemanının içine yerleştirin.
- Çikolata sosu için kremayı kaynama noktasına getirin ve çikolataları kırıp içine atın karıştırarak eritin.
- Hazırlanan çikolata sosunu içine krema doldurduğumuz hamur toplarının üstüne döküp servis yapabilirsiniz.