14 Şubat 2023 Salı

Profiterol Tarifi

Çay faslına geçmiş olanlar bi profiterol olsa yermiydiniz, bence hayır diyen olmaz çikolata krizi tutmadan hemen yemeye başlayın

Profiterol Tarifi


 Malzemeler:





Hamuru için;
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta
Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı şeker
Çikolata sosu için;
  • 100 ml krema
  • 100 gram bitter

 Hazırlanışı:


  1. Öncelikle sütü kaynatıyoruz ve tereyağını içine atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar tahta bir kaşıkla iyice pişiriyoruz.
  3. Ocaktan alıyoruz ve mikserle bir kaç dakika çırpıyoruz ki buharı çıksın.
  4. Sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Biri güzelce karışmadan diğerini kırmamaya özen gösterelim bu detaya dikkat edelim lütfen.
  6. Hamuru içine yuvarlak uç koyduğumuz sıkma torbasına koyalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek seferde ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturarak sıkalım.
  7. 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim bu sırada kremayı hazırlayabiliriz.
  8. Vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp pişirelim.
  9. Kaynamaya çıkınca vanilyayı ekleyip altını kapatalım sivri bir uç taktığımız sıkma torbasına hazırladığımız kremayı doldurun.
  10. Pişmiş bezelerimizin alt kısmın delerek kremayı bezelerimizin içine sıkın.
  11. Hamurları arzu ettiğiniz servis elemanının içine yerleştirin.
  12. Çikolata sosu için kremayı kaynama noktasına getirin ve çikolataları kırıp içine atın karıştırarak eritin.
  13. Hazırlanan çikolata sosunu içine krema doldurduğumuz hamur toplarının üstüne döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Bu harika tarifi bizimle paylaşan Kaptanın Eşine teşekkür ederiz.
Disqus Yorumları