21 Eylül 2016 Çarşamba

Bulgurlu Pazı Yemeği Malzemeleri ve Yapılışı (RESİMLİ)

Bulgurlu Pazı Yemeği
 Hem çok besleyici hemde yapımı bir o kadar güzel bir lezzet, üstüne üstük nefis olan bir tarif, mutlaka deneyin kısacası bayılacaksınız.
Bulgurlu Pazı Yemeği Malzemeleri;
  • 2 demet pazı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 – 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1/2 yemek kaşığı domates 1/2 yemek kaşığı biber salçası toplamda 1 yemek kaşığı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • Üzerine yoğurt ve arzu ederseniz yoğurdun içine ezilmiş sarımsak

Pazı Yemeği Yapılışı;
  • Soğanları yemeklik doğrayıp tencerede zeytin yağını kızdıralım içine yemeklik soğanları atıp kapağını kapatalım soğanlar yumuşasın
  • Bu arada pazıları yıkayıp doğrayalım suyunun süzülmesi için bir kenarda delikli bir süzgeçte bekletelim
  • Yumuşayan soğanlar salçalar eklenir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır
  • Ardından tencereye pazılar eklenir ve suyu çekene kadar kavrulur yaklaşık 10 dk.
  • Sıcak su , tuz eklenir ardından bulgur eklenir 20 dk kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir
  • Bulgurlar yumuşayıp pişince ılık olarak servis edilir arzu ederseniz yanında yoğurtlu sarımsak kullanabilirsiniz.



Disqus Yorumları