Bulgurlu Pazı Yemeği
Hem çok besleyici hemde yapımı bir o kadar güzel bir lezzet, üstüne üstük nefis olan bir tarif, mutlaka deneyin kısacası bayılacaksınız.
Bulgurlu Pazı Yemeği Malzemeleri;
- 2 demet pazı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 – 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1/2 yemek kaşığı domates 1/2 yemek kaşığı biber salçası toplamda 1 yemek kaşığı
- 1 su bardağı sıcak su
- tuz
- Üzerine yoğurt ve arzu ederseniz yoğurdun içine ezilmiş sarımsak
Pazı Yemeği Yapılışı;
- Soğanları yemeklik doğrayıp tencerede zeytin yağını kızdıralım içine yemeklik soğanları atıp kapağını kapatalım soğanlar yumuşasın
- Bu arada pazıları yıkayıp doğrayalım suyunun süzülmesi için bir kenarda delikli bir süzgeçte bekletelim
- Yumuşayan soğanlar salçalar eklenir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır
- Ardından tencereye pazılar eklenir ve suyu çekene kadar kavrulur yaklaşık 10 dk.
- Sıcak su , tuz eklenir ardından bulgur eklenir 20 dk kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir
- Bulgurlar yumuşayıp pişince ılık olarak servis edilir arzu ederseniz yanında yoğurtlu sarımsak kullanabilirsiniz.