22 Eylül 2016 Perşembe

Patlıcan Kebabı Malzemeleri ve Yapılışı (RESİMLİ)

Patlıcan Kebabı

Malzemeler:
1 kg orta yağlı kıyma
8-9 adet kemer patlıcan
6 adet küçük boy domates
9 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 fincan su

Yapılışı:
Derin bir tepsiye kıyma koyup içine tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi katıp yoğurunuz. Azar azar 2 fincan suyu alıp yoğurmaya devam ediniz. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayınız.
Diğer tarafta kemer patlıcanları yıkayıp başlarını kestikten sonra tahtanın üzerinde 2 parmak ara ile kesiniz ama yerinden kıpırdatmamaya, şeklini bozmamaya dikkat ediniz. Kare kebap şişlerine ortasından geçirip saplayınız, ayrı ayrı diğer patlıcanları da aynı şekilde saplayınız.
Aralarına, köfteleri elinizi suya batırarak yerleştiriniz.
Boşluk kalmasın, köfteler patlıcanlarla sıkışsın. Sivribiberleri yanlamasına verev olacak şekilde, domatesleri de 4 eşit parçaya bölerek şişlere saplayınız. Mangalda kömür ateşi yakıp alevi geçince patlıcan kebaplarını, etleri ve patlıcanları kızarana kadar çevire çevire pişiriniz.
Kızarınca birtepsiye çekiniz. Sonra biberlerle domatesleri pişiriniz. Onları da üzerine çekiniz. 2 fincan su serperek ağzını kapayıp kalan ateşin üzerinde 15 dakika demlendiriniz. Lavaş ekmeğine dürüm yaparak sunum yapınız.
Patlıcan kebabı fırında da yapılabilir. Tepsiye doluncaya kadar 1 patlıcan, 1 köfte yerleştirip fırında 20 dakika pişirdikten sonra domates ve biberleri yerleştirip 15 dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz. Yalnız patlıcanların üzerine zeytinyağı sürerseniz fırında daha güzel kızarır.

Disqus Yorumları