22 Eylül 2016 Perşembe

Kakaolu Islak Kek Malzemeleri ve Yapılışı (RESİMLİ)

Kakaolu Islak Kek


Malzemeler

  • 3 adet
  • yumurta
  • 1 su bardağı
  • toz şeker
  • 1,5 su bardağı
  • süt
  • 1 çay bardağı
  • ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı
  • kakao
  • 1 paket
  • vanilya
  • 2,5 su bardağı
  • un
  • 1 paket
  • kabartma tozu

  • Kek kalıbını yağlamak için:1 yemek kaşığı tereyağı



































Püf Noktası

  • Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.

Pişirme Önerisi

  • Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.


  • Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın.
  • Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
  • Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın. Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın.
  • Hazırladığınız sıvı kek karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin.
  • Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin. Bu ıslak kek lezzetini sevdiklerinizle de paylaşın.

Servis Önerisi

Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.


Disqus Yorumları